influenza_natha_homeopatias_kezelese010Alábbi összeállításunkban áttekintjük,  mi a lényege a homeopátiának. Célunk, hogy Ön tisztában legyen azzal, melyek a gyógymód sajátosságai, ha a homeopátia és a hagyományos gyógyítás, gyógyszerelés között akar választani.

A homeopátiát elsőként S. Hahnemann írta le a XVIII. században. Alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetők, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetők a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait.

stressz_es_homeopatiaNapjaink rohanó világában egyre több stressz ér minket, melyek különböző tünetek formájában öltenek testet. Mivel időnk kevés, sokszor nincs arra lehetőségünk, hogy leüljünk, átgondoljuk a dolgokat vagy kimozogjuk magunkból a feszültséget. Gyerekek esetében pedig ez még nehezebben megoldható. Ugyanakkor vannak problémák, melyek megoldása ezektől jóval komplexebb és a megoldásukhoz külső segítségre van szükségünk.

Iskolai stressz Az iskola kicsi és nagy diáknak egyaránt kihívást jelent. A normális izgalom akár pozitívan is hathat  a gyermek teljesítményére, azonban olyan helyzet is előfordulhat, amikor az iskolai stressz kezelése segítséget igényel.

pollenallergia_kezelese_homeopatiavalAz allergiát a homeopátia tünetmentes időszakban, személyre szóló alkati szerrel gyógyítja. Ha már beköszöntött az allergiaszezon, tüneti szerekkel csökkenthetjük a kellemetlen allergiás panaszokat.

Tüneti szer választásakor keressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek pontos helyét (orr, szem, torok, stb.) és meghatározzuk a tünet jellegét (maró könny, vizes orrváladék, stb.).

Milyen szereket érdemes magunkkal vinni utazásra?

Egy egyszerű fertőtlenítő, sebtapasz, lázcsillapító mellé érdemes összeállítani egy csomagot, mellyel felkészülhetünk az utazás alatt minket ért problémákra. Az alábbi homeopátiás útipatika javasolható:

Patikánk története

 a laborban 20110318 1820272059

Kereshető gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Elérhetőségeink