A Bölcs Lányok az emléktábla avatásonA Bölcs család 1842 és 1945 között generációkon át szolgálta gyógyszertárával Muraszombat és vidéke lakosságát. Júniusban a család – együttműködve a lendvai magyar művelődési intézettel (MNMI) és a valamikori gyógyszertár helyiségeinek jelenlegi tulajdonosával – az épület falán emléktáblát avatott. Lehet, hogy csak szimbolikusan, de visszatért a Muravidékre a Bölcs család.

A muraszombati főutcán az esemény során szép számban gyűlt össze az érdeklődő közönség, hogy jelen legyen a Bölcs család tiszteletére felállított emléktábla avatásán. Az eseményt a család az MNMI-vel és a valamikori gyógyszertár helyiségeinek jelenlegi tulajdonosával, Branko Faričcsal közösen szervezte meg.

Lehet, hogy csak szimbolikusan, de visszatért a Muravidékre a Bölcs család – hangsúlyozta Göncz László nemzetiségi képviselő az avatáson megtartott beszédében, amelyben felidézte a család múltját. Kifejtette, a patikát „A magyar koronához" néven alapította 1842-ben Muraszombatban Bölcs Béla, aki haláláig vezette a gyógyszertárat, majd leszármazottai kezében volt a második világháború végéig, amikor az akkori családfőt, Bölcs Gyulát kivégezték, családját pedig Magyarországra toloncolták.
Kép és cikk forrása: MNO.hu

Patikánk története

 a laborban 20110318 1820272059

Kereshető gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Elérhetőségeink